Lagerhyllor fyllda med växter

      1 kommentar till Lagerhyllor fyllda med växter

I trädgårdsaffären som jag är stamkund på kan man hitta allt inom trädgård och växter. Det går inte att gå någonstans i affären utan att se lagerhyllor fyllda med växter. Där finns allt från pelargonier till kaktusar, och allt där emellan. Där finns också trädgårdsverktyg, så som häcksax och vattenkannor, samt böcker om trädgård och växtskötsel. Det går till och med att köpa frön för blommor och grönsaker. Jag har planer på att köpa några fröpåsar med frön från grönsaker, som jag sen ska plantera på våren. De grönsaker jag planerar att plantera är äggplanta, rödbeta och zucchini. De är snygga (och ovanliga) inredningsväxter, gillar speciellt rödbetans röda färg, passar perfekt in i vilket rum som helst. Och om man ändå ska ha växter, varför inte plantera något som också är gott att äta? De tre grönsakerna är mina absolut favoriter att äta vid sidan om, göra sallader på eller helt enkelt ha som tilltugg med lite dipp. Oftast är det gurka och morötter som äts som tilltugg istället för chips och snacks, men jag tycker det inte är så gott. Gurkan smakar mest vatten och morötterna som jag köpt har aldrig passat ihop med den hemmagjorda dipp jag gör i ordning.

På tal om grönt som växer, jag åt för några dagar sedan ett riktigt gott tillbehör till tacosen, sjögräs. Det kanske låter konstigt men sjögräs innehåller faktiskt mycket av den femte smaken, umami. Umami förstärker den köttiga smaken i kött, vilket gör köttfärsen som är en del av tacosen så mycket godare. Ett annat umamirikt tillbehör som ofta är med på tacosbordet är tomat och tomat tillsammans med sjögräs, köttfärs, ost, dipp och lök är nästintill gudomligt gott.