En samtalsmottagning gjorde livet bättre

      3 kommentarer till En samtalsmottagning gjorde livet bättre

I detta blogg inlägg kommer jag inte skriva om de senaste växterna jag införskaffat, jag kommer heller inte skriva om olika tips på hur ni får pelargonian att växa riktig stor. Istället kommer jag i detta blogginlägg att berätta om en tid i min familjs liv då det inte var så bra.

Det hela började med att min kusin blev diagnostiserad med ADHD, vilket gjorde att hans föräldrar och speciellt hans mamma mådde psykiskt dåligt. Det gick så långt att hon inte orkade med jobbet. Att vara hemma hela dagarna gjorde hennes tillstånd bara värre.

Det gick så långt att vi var tvungna att söka efter en samtalsmottagning där min moster kunde prata om sitt psykiska tillstånd. Som tur var kände vi sedan tidigare till en samtalsmottagning i Göteborg, Melius samtalsmottagning. Vi brukade åka förbi denna samtalsmottagning varje gång vi besökte Liseberg, så det var därför vi började sökandet med sökningen melius samtalsmottagning göteborg. Via Melius fick vi kontakt med en psykolog som kunde sätta sig ner och prata med min moster. Vad exakt de pratade om vet jag inte, vågade aldrig fråga moster det, men det märktes att moster blev friskare och friskare efter varje besök hon gjorde på mottagningen. Till slut var hon tillräckligt frisk för att gå tillbaka till jobbet.

Den händelsen är nu några år gammal och min kusin har fått hjälp med sin ADHD. Min kusin har idag börjat en bas-p & bas-u utbildning, som kommer göra att han kan titulera sig som husbyggare med bas-p och bas-u kompetens.