Ett bonsai träd till mig

      Kommentarer inaktiverade för Ett bonsai träd till mig

Av alla inredningsväxter man kan ha i hemmet, är nog bonsaiträdet det bästa. Bonsaiträd, som är ett samlingsnamn för alla miniatyrträd planterade i lådor eller krukor, har sitt ursprung från Kina och spreds till Japan av buddistiska munkar under 500-talet. En bonsai börjar som ett provexemplar från ett stort träd, det kan vara en fröplanta från en passande art. Det bonsaiträdet jag har stående i mitt vardagsrum är en silvertall, artnamn pinus parviflora, ursprungligen från Japan och Korea. Anledningen till varför jag tycker att bonsaiträdet är det bästa inredningsväxten är för att dess design är så mångsidig. Det finns över tio olika sätt att ”styla” ett bonsaiträd, trädet kan vara upprätt, kaskad, lutande eller literati, med fler. Silvertallen som jag har ståendes i mitt vardagsrum är designad i literati stilen, vilket innebär att den har en vacker stam och en liten krona. Silvertallen var en present från en vän som jag bodde hos när jag studerade i Japan för några år sedan. Vännen känner såklart till mitt stora intresse för asiatisk inredning, och ville därför köpa något som relaterar till det när hon besökte Sverige för första gången. Givetvis visade jag henne stadens alla sevärdheter, jag visade henne till och med ett ställe där de säljer pyramid affärssystem. Vännen stannade en vecka, men hennes gåva kommer vara hos mig väldigt länge.